Fonds Psychische Gezondheid steunt Depressie Vereniging bij oprichting

 

Vanaf 1 augustus 2010 gaat de Depressie Vereniging van start. Voor de oprichting van deze vereniging ontvingen zij ruim € 49.000,- van het Fonds Psychische Gezondheid. De Depressie Vereniging zet zich in voor mensen met een depressie en hun naasten. Eindelijk is er een vereniging die de belangen behartigt van deze grote groep mensen in Nederland.     

Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging zet zich in voor mensen met een depressie, die een depressie hebben gehad en hun naasten. Op www.depressie.org kunnen mensen informatie, voorlichting en lotgenotencontact vinden. En hopelijk worden veel mensen lid, zodat hun belangen eindelijk behartigd kunnen worden. Het is voor het eerst dat er een vereniging bestaat voor mensen met een depressie. In Nederland zijn meer dan 700.000 mensen depressief.  

Rene Kragten, één van de oprichters van de Depressie Vereniging: “Met de komst van de Depressie Vereniging is het mogelijk geworden om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Hoe voorkom je een (volgende) depressie? Wat heb je nodig als je depressief bent? Hoe ga je om met je omgeving en hoe kan je omgeving het beste omgaan met jou?” 

“Daarbij is het belangrijk dat mensen met een depressie in contact komen met lotgenoten, dat ze contacten kunnen opbouwen, uit hun isolement komen en hun stem laten horen. Nu zijn vaak professionals (psychiaters, onderzoekers, therapeuten) aan het woord geweest over het onderwerp depressie. Het is voor ons belangrijk het geluid te laten horen van mensen die een depressie meemaken of hebben meegemaakt. En dankzij de steun van het Fonds Psychische Gezondheid kunnen wij een start maken met de Depressie Verenging.”  

Fonds Psychische Gezondheid 

Het Fonds Psychische Gezondheid zet zich in voor mensen met psychische problemen en hun omgeving. Ook willen we de psychische gezondheid van mensen in Nederland verbeteren. Wij doen dit
door het geven van voorlichting over psychische problemen en het subsidiëren van projecten en onderzoek. Een van deze projecten is de grote gift van ruim € 49.000,- aan de Depressie Vereniging.  

 Kijk voor meer informatie op www.psychischegezondheid.nl.                                         

Wilt u lid worden van de Depressie Vereniging? Of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.depressie.org of stuur een mail naar info@depressie.org.  U kunt ook bellen naar nummer 06 343 17 179